درباره

انجمن صنفی مرمتگران استان فارس

بیش از نیم قرن است که مرمتگران در حال حفظ و احیای آثار تاریخی فرهنگی و هنری ایران بوده اند. انجمن صنفی مرمت گران استان فارس به عنوان حافظان و مرمتگران عالی رتبه، خدمات علمی و فنی به جامعه ارائه کرده و از میراث ارزشمندمان  حفاظت می کند تا اطمینان حاصل کند که این گنجینه ها همچنان الهام بخش نسل های آینده هستند. انجمن صنفی مرمت گران استان فارس علاوه بر احساس مسئولیت شدید در ارتباط با اشیا ملموس و غیر ملموس ، وظیفه خود میداند که در جهت رشد و ارتقای دانش افراد فعال در این حیطه و همچنین حفظ حقوق آنها، گام بردارد.

وظایف و اختیارات اصلی انجمن صنفی مرمتگران استان فارس:

  1. تهیه بانک اطلاعاتی از مرمتگران استان فارس برای ایجاد هماهنگی های بیشتر پیرامون فعالیت های تخصصی در حوزه حفاظت،مرمت بناها و بافت های تاریخی، تزیینات وابسته به معماری و اشیا تاریخی، فرهنگی و هنری.
  2. همکاری مستمر با بخش خصوصی در جهت حفاظت و نگهداری و مرمت اموال منقول و غیر منقول فرهنگی، تاریخی و هنری.
  3. تلاش برای دستیابی به استقلال و هویت فرهنگی، هنری، فنی و تکنولوژی پیشرفته منطبق با شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور.
  4. بررسی احراز صلاحیت به عنوان یکی از مراکز تخصصی و ذیصلاح در مسائل حقوقی، حرفه ای در کلیه زمینه های مربوط ،در ارائه و گواهی صلاحیت پیمانکاری و مشاوره ای مرمت آثار منقول و غیر منقول تاریخی، فرهنگی و هنری با هماهنگی دستگاههای ذیربط
  5. همکاری با مراجع ذیصلاح در حوزه کارشناسی و تعیین اصالت آثار تاریخی، فرهنگی و هنری.

6- توسعه روابط و همکاری بین جامعه حرفه ای مرمت گران و نهاد های علمی و دانشگاهی و ارگان های بین المللی (ICOM, ICOMOS, ICCROM, IIC, UNESCO, BLUESHIELD) و پایگاه های پژوهشی میراث فرهنگی.

7- ایجاد تعامل سازنده بین جامعه حرفه ای مرمت آثار منقول و غیر منقول با سازمان ها و نهاد های دولتی ازجمله وزارت خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ، شهرداری و اداره اوقاف و امور خیریه و کلیه ی سازمان هایی که مالک املاک یا اشیا تاریخی-فرهنگی هستند و یا موزه دارند.

8- تقویت روابط وتعاملات بین متخصصین حوزه مرمت آثار منقول و غیر منقول در استان فارس با متخصصین مرمت در دیگر استان ها و نیز سایر کشورها.

9- سازمان دهی و برگزاری دوره های تخصصی کارآموزی کوتاه مدت و میان مدت در کلیه ی شاخه های مختلف مرمت آثار فرهنگی، تاریخی و هنری.

10- برگزاری آزمون های ادواری تخصصی جهت ارتقاء کیفیت تخصصی مرمت اموال منقول و غیر منقول فرهنگی، تاریخی و هنری و رتبه بندی تخصصی مرمتگران به همراه ارائه گواهی جهت افزایش کیفیت کارهای تخصصی مرمت. پس از کسب مجوزهای لازم

11- همکاری با سازمان های ذیربط در جهت ایجاد مراکز تحقیقاتی و آموزشی در زمینه مرمت با رعایت قوانین و مقررات مربوط و نیز همکاری با سازمان های دولتی و نیمه دولتی و بخش خصوصی در جهت حفظ، نگهداری و مرمت آثار تاریخی، فرهنگی وهنری در اختیار آنها.

12- انجام بررسی های لازم برای تعیین و تبیین و پیشنهاد روش های حفاظت و مرمت مناسب با نیاز ها و مقتضیات کشور و کوشش در راستای توسعه همکاری بین مرمتگران و جامعه و نیز با نهاد های ذیربط دولتی و خصوصی در حوزه حفاظت و نگهداری آثار تاریخی، فرهنگی و هنری.

13- کوشش در جهت بالا بردن سطح آگاهی های عمومی و تخصصی جامعه در زمینه موضوع حفاظت و مرمت آثار فرهنگی و هنری و همچنین مسئولیت پذیری های توانایی های اعضاء انجمن.

14- ارائه نظر مشورتی به اشخاص حقیقی و حقوقی ذیربط در مورد ضوابط تشخیص صلاحیت و همچنین ارائه نظر مشورتی در ارزشیابی  کیفی طرح های مرمتی، تدوین آیین نامه های انضباطی، تعرفه ها و قراردادهای تیپ و استاندارد و آیین نامه های فنی نحوه انجام کار و شرح خدمات فنی.

15- کوشش در جهت ایجاد تسهیلات برای ارائه خدمات و توانایی های تخصصی اعضاء در خارج از مرزهای ایران و حمایت از این حرفه در کسب اعتبارات بین المللی پس از کسب مجوزهای لازم

16- حمایت از کارفرمایان و مرمتگران در سطوح استان و رسیدگی به امور حقوقی آنها با همکاری نهاد های ذیربط.

17- ایجاد مرکز اسناد تخصصی مرمت و همچنین جمع آوری کتب و منابع تصویری مورد نیاز حرفه با رعایت قوانین مرتبط و از طریق اخذ مجوزهای مربوطه.

18- برگزاری و شرکت در سخنرانی های تخصصی، برنامه های آموزشی، جشنواره ها، نمایشگاه ها، همایش ها، کنگره ها، بزرگداشت ها و مسابقات حرفه ای با رعایت مقررات قانونی، در سطح ملی و فراملی.

19- انتشار و توزیع کتاب ها و نشریات مورد نیاز حرفه با کسب اجازه و مجوز های لازم از مراجع ذیصلاح از جمله اداره ثبت شرکت ها.

20- جمع آوری وتبادل اطلاعات در زمینه های گوناگون حرفه ای با موسسات و سازمان های داخلی و خارجی در چارچوب فعالیت های صنفی و با رعایت قوانین و مقررات کشور.

21- تهیه و تدوین آیین نامه های داخلی در چارچوب قوانین کشور به منظور ایجاد تسهیلات لازم در برقراری مناسبات و ارتباطات حرفه ای و همچنین گسترش و تامین بیشترین بازده فنی-حرفه ای با رعایت اصل مشارکت در تصمیم گیری ها و واگذاری مسئولیت ها.

22- کوشش در جهت ایجاد هماهنگی بین گروه ها و تشکل های مختلف تخصصی مرتبط با حرفه مرمت به منظور دستیابی به دیدگاه های مشترک حرفه ای برای بالا بردن سطح کار اعضاء.

23- تشکیل کارگروه های تخصصی مرمت با هدف ارتقا دانش فنی و حرفه ای تخصص های مورد نیاز.

24- ایجاد تفاهم نامه های تخصصی با ارگان های خصوصی و دولتی جهت انجام پروژه های مرمت در راستای ارتقای کیفی مهارت های مرمتگران کشور.

25- همکاری و مشاوره با دستگاه های متولی جهت ارزیابی و تعیین تعرفه و نرخ گذاری پروژه های مرمتی و میزان دستمزد مرمتگران.

26- تهیه فهرست طبقه بندی شده و احراز صلاحیت مجریان، مشاوران، ناظران و سرپرستان کارگاه و مدیران پروژه در حوزه حفاظت و مرمت آثار فرهنگی، تاریخی وهنری.

27- ارائه مشاوره و راهنمایی در خصوص برگزاری مناقصات حوزه حفاظت و مرمت آثار فرهنگی، تاریخی و هنری.

28- تنظیم و ارائه لیست اطلاعات تخصصی اعضا انجمن و رتبه بندی کیفی اعضا.

29- همکاری در جهت راه اندازی کارگاه های مرمت آثار منقول تاریخی، فرهنگی و هنری و تزئینات وابسته معماری.